Fostul șef McLaren, Martin Whitmarsh, revine în F1. La ce echipă a ales să lucreze

Fostul șef al McLaren, Martin Whitmarsh, se întoarce in Formula 1 într-un nou rol, alături de Aston Martin. Whitmarsh este „absolut convins” că echipa britanică poate deveni câștigătoare a titlului.

Whitmarsh a devenit una dintre cele mai importante figuri ale sportului cu motor în cei 25 de ani petrecuți la McLaren, succedându-i lui Ron Dennis ca șef, în 2008. A lucrat cu mulți dintre cei mai renumiți piloți ai echipei și a ajutat la câștigarea titlurilor de campionat mondial cu Ayrton Senna, Mika Hakkinen și Lewis Hamilton.

În 2014 a părăsit McLaren și de atunci lucrează în afara sportului. Acum însă revine in F1 ca director executiv al grupului Aston Martin Performance Technologies, rol din care va supraveghea echipa producătorului de Formula 1. El va va ajuta și la căutarea modalităților de utilizare a know-how-ul tehnic al mărcii în alte industrii.

”Lawrence intenționează ca Aston Martin să câștige Campionatele Mondiale de Formula 1 și nu m-aș fi alăturat lui în această încercare dacă nu aș fi absolut convins că este un obiectiv pe deplin realizabil”, a declarat Martin Whitmarsh.

Directorul echipei, Otmar Szafnauer, a declarat că sosirea lui Whitmarsh ar trebui să-i permită să-și concentreze eforturile pe curse.