George Russel îl va înlocui pe Lewis Hamilton la Mercedes în cursa din Bahrain

George Russel il va inlocui pe Lewis Hamilton la echipa Mercedes in ce-a de a doua cursa ce va avea loc Duminica in Bahrain.

„În primul rând, vreau să le mulțumesc tuturor celor de la Williams pentru că mi-ați oferit această oportunitate. Voi purta un costum de cursă diferit în acest weekend, dar sunt pilot Williams și îmi voi sustine echipa la fiecare pas al acestui drum”, a decarat tanarul pilot.

„Văd acest lucru ca pe o șansă excelentă de a învăța de la cea mai bună echipă de pe grilă acum și de a reveni la Williams ca un pilot îmbunătățit, cu și mai multă energie și experiență pentru a-i împinge pe Williams mai sus în clasament. O mare mulțumire, de asemenea, celor de la Mercedes pentru că și-au pus increderea în mine ”, a adăugat el.

Continuând, britanicul a spus: „Evident, nimeni nu îl poate înlocui pe Lewis, dar voi da totul pentru echipă în absența lui din momentul în care intru în mașină. Cel mai important, îi doresc o recuperare rapidă. Aștept cu nerăbdare această oportunitate și abia aștept.”

Între timp, Toto Wolff le-a mulțumit celor de la Williams că l-a eliberat pe Russell pentru weekend, dar a menționat că nu va fi o tranziție simplă pentru tânărul pilot. „În primul rând, doresc să le mulțumesc partenerilor noștri loiali de la Williams pentru colaborarea și ca au facut posibil ca George să concureze pentru Mercedes în acest weekend. „Conversațiile cu echipa de la Williams au fost pozitive și pragmatice, iar aceștia au fost factorii cheie pentru a ajunge la un acord. „Nu va fi o sarcină simplă pentru George să facă tranziția de la Williams la W11, dar este pregătit pentru cursă și are o înțelegere detaliată a anvelopelor din 2020 și a performanței acestora pe această generație de mașini”, a spus Wolff.