Haas îl păstrează pe Grosjean alături de Magnussen pentru 2020

Haas a dezvăluit că va opta pentru o garnitură de piloți neschimbată în sezonul viitor de F1, păstrându-l pe Romain Grosjean alături de Kevin Magnussen.

Haas avea îl avea deja pe Magnussen sub contract pentru 2020, dar a evaluat dacă îl va păstra pe Grosjean sau dacă ar urma să-l recruteze pe fostul pilot Nico Hulkenberg. După ce și-a evaluat opțiunile, Haas a ales varianta Grosjean, ceea ce înseamnă că echipa va merge cu același pilot pentru o a patra campanie consecutivă.

Hulkenberg se confruntă tot mai evident cu un viitor incert în F1, lucru care l-ar putea determina să părăsească sportul cu motor la sfârșitul anului.
Grosjean s-a alăturat celor de la Haas pentru campania sa inaugurală în 2016, după ce a schimbat echipele Renault și Lotus, unde a ajuns de 10 ori pe podium.

„Experiența și nevoia au fost unele dintre pietrele de temelie ale echipei Haas, iar cu Romain Grosjean și Kevin Magnussen, care vor face parte din echipă în 2020, continuăm să avem o gamă de piloți care ne oferă o platformă solidă pentru a ne continua dezvoltarea”, a declarat șeful Haas, Guenther Steiner.

„Înțelegerea lor despre modul în care lucrăm ca echipă și cunoștințele noastre despre ceea ce pot furniza la volan, ne oferă o continuitate și o bază puternică pentru a continua construirea echipei noastre”, a adăugat el.

„Mereu am spus că a fost dorința mea să rămân cu echipa Haas în F1 și să continui să particip la realizările echipei ”, a spus Grosjean.

„Am fost aici încă de la început și am văzut munca pe care Gene Haas și Guenther Steiner au depus-o în echipă pentru a o face competitivă. Sunt foarte fericit să continui să fac parte din ea.