Hakkinen: afirmaţia lui Räikkönen despre retragerea sa – imprudentă

Mika Häkkinen spune despre colegul său, finlandezul Kimi Räikkönen că nu a fost înțelept să declare că „probabil” se va retrage din Formula 1 după campania 2015, estimând că Ferrari se va concentra mai mult asupra lui Alonso ca rezultat al acestor afirmaţii.

Raikkonen, care a revenit la Ferrari în acest sezon, după un stagiu de doi ani, la echipa Lotus, a explicat înainte de Marele Premiu britanic că este puțin probabil să solicite o prelungire a contractului său, atunci când acesta va expira.

„Nu cred că este deosebit de inteligent din partea lui să facă o asemenea afirmaţie,” a explicat Häkkinen în ultimul său interviu pentru publicaţia Hermes.

„Când mecanicii și toate celelalte persoane din echipa știu că un pilot are planuri să se rettragă într-un an și jumătate, accentul lor se va deplasa mai mult spre celălalt pilot, care, în acest caz este Fernando Alonso.”

Hakkinen, de asemenea, se așteaptă ca nivelul general de motivaţie al lui Räikkönen sa fie afectat după ce a acceptat aceste lucruri.