Hamilton: Acum sunt „mai mult un jucător de echipă”

Liderul campionatului de Formula 1, Lewis Hamilton, crede că, spre deosebire de atunci când era tânăr, în prezent a devenit „mai mult un jucător de echipă”. Într-un interviu pentru Motorsport.com, Hamilton a recunoscut că înțelegerea sa privind abordarea curselor de Grand Prix s-a schimbat radical de-a lungul anilor. „Acum, obiectivul este de a ajuta echipa să obțină cele mai multe puncte și să termine cât mai sus”, a spus britanicul, întrebat cât de diferită este poziția sa față de piloți precum Max Verstappen de la Red Bull, care nu au nimic de pierdut când vine vorba de titlu. „Când ești undeva mai în spate, ești dispus să îți asumi mai multe riscuri pentru a câștiga o poziție suplimentară, iar când ești în frunte, te gândești pe termen lung.”, a spus Hamilton.

Britanicul susține că percepțiile sunt diferite atunci când ești mai tânăr decât când te maturizezi. „Acum, după atâția ani, mă gândesc la cât spațiu trebuie să ofer fiecărui pilot, mă gândesc la faptul că am 2000 de oameni care lucrează la mașina mea și ei se bazează pe mine pentru a lua decizia cea mai bună. Dacă ești egoist și să încerci să obții un punct în plus – ceea ce nu e rău, riști ca echipa să piardă în campionatul constructorilor”, consideră Hamilton.

„Cred că pe măsură ce am îmbătrânit, am devenit mai mult jucător de echipă, înțelegând că nu poți câștiga totul”, a continuat britanicul, explicând că la 21 sau 22 de ani simți că trebuie să câștigi totul.

Mercedes se află la cel de-al șaselea titlu consecutiv în Campionatul Constructorilor, în timp ce britanicul e la un pas de a se încorona cu cel de-al şaselea titlu de campion mondial.