Hamilton, apărătorul lui Osaka: Sănătatea mintală nu e o glumă

Pilotul britanic Lewis Hamilton a sărit în apărarea jucătoarei de tenis numărul doi în lume, Naomi Osaka, după retragerea ei din Openul Franței.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Osaka și-a anunțat retragerea din competiție, spunând că a „suferit lungi crize de depresie” după ce a câșitgat titlul Grand Slam la US Open, în 2018.

Săptămâna trecută, tânăra de 23 de ani a spus că nu va mai vorbi cu mass-media, în turneul de la Roland Garros, susținând că astfel vrea să-și protejeze sănătatea mintală.

Osaka a primit o amendă de 15.000 de dolari pentru că a refuzat să participe la conferința de presă post-meci, după victoria din primul tur împotriva româncei Patricia Maria Tig. Organizatorii celor patru Grand Slam au emis o declarație comună în care avertizează că Osaka riscă să fie eliminată de la French Open și de la turneele viitoare, dacă va continua să refuze să vorbească cu mass-media.

O serie de sportivi din întreaga lume au sărit în sprijinul tenismenei, inclusiv campionul de șapte ori în F1, Lewis Hamilton. ”Suntem doar oameni”, a scris Hamilton pe Instagram. „Sănătatea mintală nu este o glumă, este reală și serioasă. E nevoie de mult curaj. Să ne asigurăm cu toții că Naomi știe că nu este singură”, a scris Hamilton.

„Azi este o zi bună pentru a vă întreba prietenii și pe cei dragi cum le merge și să-i anunțați că nu sunt singuri”, a continuat pilotul de F1.

În 2016, după ce s-a calificat la Marele Premiu al Japoniei, Hamilton a amenințat că va restricționa angajamentele mediatice viitoare și a părăsit conferința de presă a Mercedes.

 

Un comentariu

  1. Post By victor L

    Orice concurs are regulile sale, care trebuie respectate; place sau nu, sint reguli pentru bunul mers al competitiei.
    Cind vei concura gratuit si fara sa te angajezi ca respecti regulile de participare, poti face ce vrei.
    Hamilton e rebelul de seviciu a corectitudinii politice.
    (Sincer, imi pare rau pentru Osaka, dar regulile sint aceleasi pentru toti.)

Comments are closed.