Hamilton: Este vorba de respect

Campionul mondial de Formula 1, Lewis Hamilton, a evaluat modul în care pare să nu mai funcționeze legătura dintre piloții Ferrari, Sebastian Vettel și Charles Leclerc.

Pilotul Mercedes a câștigat la Soci, unde Vettel a refuzat să se supună ordinului echipei de a-l lăsa pe coechipierul său, Leclerc, să treacă. Pe măsură ce piloții de la Ferrari s-au împotmolit, Hamilton a menținut presiunea, ajutându-l pe coechipierul său, Valtteri Bottas, să termine pe locul 2, după ce l-a blocat excelent în finalul cursei pe Charles Leclerc.

Acest lucru l-a determinat pe Hamilton să afirme că el și Bottas au o dinamică diferită față de rivalii de la Ferrari. „Lucrăm împreună, deci e vorba de respect. Vorbim foarte deschis despre scenarii. Valtteri a fost întotdeauna respectuos și cred că este vital ca amândoi să acționăm în consecință, ceea ce și facem”, a comentat pilotul britanic.

Pe de altă parte, Hamilton a indicat clar că ar dori să-și extindă rămânerea în Formula 1 și după contractul până în 2020. El spune că s-a implicat pentru a ajuta Liberty Media și FIA să elaboreze regulile din 2021, pe care le consideră „un pas uriaș”.