Hamilton încheie sezonul 2019 cu victoria dominantă de la Abu Dhabi

Cortina se lasă peste ​​sezonul 2019 de Formula 1, aducându-i lui Lewis Hamilton victoria în ultima cursă de la Abu Dhabi, britanicul adjudecându-și astfel 11 victorii în acest sezon. Pilotul Mercedes a triumfat din nou în fața lui Max Verstappen și a lui Charles Leclerc de la Ferrari.

Pentru Lewis Hamilton, plecat la Abu Dgabi din al cincilea pole-position din acest sezon, a fost probabil cea mai simplă victorie din sezonul 2019, reușind să se desprindă comod în prima parte a cursei. Victoria lui Hamilton se leagă de recordul eroului său, Ayrton Senna, cu a 19-a victorie light-to-flag din cariera sa.

Max Verstappen și Charles Leclerc au completat podiumul la Abu Dhabi. Verstappen și-a temperat speranțele de a-l presa pe Hamilton din start pentru a provoca o victorie, și, în cele din urmă, a trebuit să se mulțumească cu locul 2, în fața lui Leclerc, care a supraviețuit unei investigații post-cursă pentru discrepanțe privind nivelul de combustibil.

Valtteri Bottas și-a revenit după ce a plecat din spatele grilei, terminând pe locul 4, la mai puțin de o secundă în spatele lui Leclerc, în timp ce o strategie cu două opriri la boxe și un start mai puțin reușit nu l-au ajutat pe Sebastian Vettel  să ajungă decât pe locul 5. Alexander Albon a ajuns pe 6, iar Sergio Perez a aplicat strategia celor din frunte și a încheiat al 7-lea. Pe locul al 8-lea a ajuns Lando Norris, în timp ce Daniil Kvyat și Carlos Sainz au încheiat plutonul pe locurile 9, respectiv 10.

Rezultatele cursei:

Un comentariu

  1. Post By victor L

    Cind termini la o diferenta de peste 16 secunde, nu mai e vorba de „temperarea sperantelor”.
    Ci de spulberarea sperantelor.
    Deocamdata principalele sperante tinere sint Verstapen si Leclerc. Dar le mai trebuie putina maturizare :D
    Sper sa nu deezamageasca in anii ce urmeaza; de batut ar fi si Hamilton si Bottas.

Comments are closed.