Hamilton: Mai bine curse fără fani decât deloc

Campionul mondial de șase ori de Formula 1, Lewis Hamilton, a declarat că desfășurarea curselor de F1 în fața tribunelor goale de la Silverstone îi va da o „senzație de gol”. Cu toate astea, pilotul britanic recunoaște că o cursă ținută fără spectatori tot e mai bună decât deloc. Și asta pentru că nimeni nu poate concepe cum va arăta sportul cu motor fără „armata portocalie” a fanilor lui Max Verstappen din Austria, a celebrilor tifosi de la Monza sau fără mulțimile de fani de la Marele Premiu britanic, după cum se conturează deja unele curse din acest an.

”Aș avea un sentiment de gol, deoarece fanii fac totul în aceste curse”, a spus Hamilton într-un interviu pe canalul YouTube al celor de la Mercedes „În întreaga lume, toate cursele la care participăm, cu cât sunt mai mulți fani, cu atât e mai frumoasă atmosfera”, a spus Hamilton.

Așa, fără fani în tribune, spune Hamilton, cursa va asemăna mai mult cu o sesiune de teste. „Probabil va fi chiar mai rău decât o zi de teste, în sensul că într-o zi de testare la Barcelona nu sunt prea mulți oameni, dar totuși sunt ”.