Hamilton: Monaco e minunat, dar trebuie făcute modificări

Deși este considerată „bijuteria din coroana F1”, realitatea arată că pista de la Monaco, din cauza lipsei oportunităților de depășire, nu și-ar mai merita renumele.

Pilotul Mercedes, Lewis Hamilton, a subliniat paradoxul curselor principatului monegasc: o pistă interesantă pentru piloți în calificare, dar cu curse plictisitoare, din cauza imposibilității depășirii. Lewis a vorbit și despre relația sa bună cu Verstappen, adăugând că va face totul pentru a evita contactul cu rivalul de la Red Bull, pe care îl vede favorit pentru week-endul monegasc.

Înaintea Grand Prix-ului din Monaco, Lewis Hamilton a cerut din nou organizatorilor să facă modificări care ar putea facilita depășirea, britanicul solicitând o astfel de schimbare și în 2018.

„Acum avem mașini mult mai mari, mult mai rapide, (există) aproape zero oportunități de a depăși într-o cursă”, a spus campionul mondial, subliniind că „asta se întîmplă de ceva timp”. „Trebuie să se schimbe”, a continuat el, „avem același format de ani de zile. Acum este o cursă cu ghișeu unic, cu aceste ture lungi, pe care trebuie să le facem”.

Cu toate acestea, istoria Marelui Premiu Monaco este plină de curse imprevizibile, dar, potrivit lui Hamilton, există un motiv tehnic care a dus la rezultate mai previzibile în ultimii ani. „Nu știu cum a fost în anii 70 – a explicat el – nu eram pe pistă în acel moment, dar probabil că exista o forță aerodinamică mult mai mică decât astăzi”, spune britanicul.

Hamilton crede totuși că pista monegască e „un loc incredibil” și „sunt fericit că sunt din nou aici după un an de absență”.