Hamilton: Nu consider incidentul de la Baku o greșeală

Lewis Hamilton nu consideră că reluarea cursei la Baku a fost o greșeală.

Pentru prima data din 2018, Hamilton nu a reușit să înscrie puncte și a ratat intrarea la turnul 1 după ce cursa a fost oprită de steagul roșu în timpul MP al Azerbaidjanului.

Hamilton a atacat la restart, a trecut în frunte, dar a frânat târziu într-un viraj şi a ieşit în decor. Britanicul a revenit pe pistă pe ultimul loc şi nu a mai putut câştiga decât o poziţie.

Pilotul Mercedes a pierdut șansa de a prelua conducerea campionatului piloților de la Max Verstappen în acest proces, iar olandezul s-a retras din cauza unei defecțiuni a anvelopelor.

După cursă, Mercedes a explicat că Hamilton a „apăsat butonul magic” din greșeală, modificându-și setările de frână.

Privind deja către Marele Premiu al Franței, pilotul 36 de ani a spus că el și echipa au tras unele învățăminte, dar acum privesc spre viitor. „Nici măcar nu o consider o greșeală”, a spus Hamilton. „Nu poți fi întotdeauna perfect, o greșeală este dacă te îndepărtezi de pistă prin lipsa punctului tău de frânare sau lovirea în perete”.

Întrebat dacă echipa a reglat setarea butonului de frână, Hamilton a explicat: „Am pus un înveliș în jurul lui, doar pentru a ne asigura că nu poate fi atins accidental în viitor, dar asta este pe termen scurt”, a spus Hamilton.

„Evident, volanul nu este atât de ușor de schimbat și nici de mutat butoanele. Vom căuta o soluție pe termen mai lung”, a mai spus britanicul.

Hamilton este la patru puncte în spatele lui Verstappen după șase curse, în ciuda faptului că a câștigat trei dintre ele.

Mercedes s-a luptat cu rivalii la titlu de la Red Bull în ultimele două curse din Monaco și Azerbaidjan, dar Hamilton crede că revenirea la un circuit mai convențional, pe Paul Ricard, se va potrivi mai bine cu Săgețile Argintii.