Hamilton nu este de nivelul lui Schumacher, nici al lui Senna

Eddie Irvine îl atacă pe Sebastian Vettel, spunând că este „supraestimat”. Totodată, Și nu crede că Lewis Hamilton este de nivelul campionului mondial de Formula 1 de șapte ori, Michael Schumacher, chiar dacă, recunoaște el, este cel mai bun din generația sa.

De patru ori câștigător al curselor de F1, Irvine a recunoscut că nu se mai uită la F1 deoarece îl „plictisește” din cauza absenței pericolului. Admite totuși că o concentrare mai mare asupra siguranței reprezintă un lucru bun, dar crede că s-a ajuns prea departe. „Este totul prea perfect iar când faci o greșeală, nu plătești. „În anii ’50 erai ucis dacă făceai o greșeală, în anii ’60 puteai fi ucis, în anii ’70 puteai fi, cel mai adesea, rănit, iar în anii ’80 te răneai din când în când”.

Irvine a pus la îndoială talentul lui Vettel și modul în care a bifat patru campionate cu Red Bull între 2010 și 2013 și este de părere că Hamilton beneficiază de o lipsă de concurență, lucru care i-a permis să depășească o parte din recordurile lui Schumacher.

„Cred că Vettel este un pilot bun, dar nu-l văd campion mondial de patru ori. Cred că este supraevaluat masiv, iar Lewis are un talent mult mai puternic”, spune Irvine, adăugând însă că englezul nu face parte din liga lui Michael Schumacher și nici măcar pe aproape, deși are multe victorii, cea mai bună mașină și mai multe curse. „Lewis este un șofer uimitor de talentat. Dar nu cred că cineva îi va putea atinge vreodată pe Michael sau pe Senna”