Hamilton si Verstappen în fața unei penalizări pentru cursa din Brazilia

Lewis Hamilton a fost penalizat deja pentru MP al Braziliei fiindca si-a schimabt motorul inaintea cursei si va pleca cu 5 pozitii mai in spate decat cea pe care se va clasa in cursa de sprint de astazi de la ora 21.30

Campionul mondial nu stia insa ca aceasta penalizare se va aplica in cursa principala de Duminica, el credea ca aceasta va fi aplicata astazi. „Este o situatie putin  nefericita ca voi fi penalizat maine (a spus-o ieri), dar asta este situatia si voi incerca sa lupt pentur pozitii”, a fost declaraia lui.

Intre timp, pentru a face si mai palpitant totul, ambii pretendenti la titlul mondial asteapta o decizie a comisarilor de cursa in ceea ce priveste nerespectarea de catre acestia a unor prevederi regulamentare impuse de FIA.

Masina lui Lewis a fost inspectata peste noapte, mai corect spus aripa spate, pentru dimensiunile dintre distanta acestora. Cerintele minime ale distantie dintre fl[suri au fost respectate se arata intr-un comunicat FIA, dar nu si distanta maxima permisa de 85mm. Comisarii de cursa au declarat ca o decizie va fi anuntata dupa ora 10, ora Braziliei. Adica nu mai devreme de ora 15, ora Romaniei.

Max Verstappen in schimb, a privit si atins aripa spate a masinii sale si apoi si a rivalului sau la titlu dupa ce ascestea a parcat-o la sfarsitul calificarilor in parcarea circuitului, lucru interzis de regulament. Modul in care este formulata insa articolul, se sugereaza ca un pilot nici nu are voie sa priveasca la masina rivalului sau, in regulament fiind folosit cuvantul inspectie. De urmarit.

https://twitter.com/Planet_F1/status/1459292878799257607?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1459292878799257607%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.planetf1.com%2Fnews%2Fmax-verstappen-spotted-touching-lewis-hamilton-mercedes%2F

2 comentarii

  1. Foarte interesnat.

    Așteptăm evoluția evenimentelor și a rezultatelor.

  2. Incredinil cate i se permit pustiului.
    Poate injura pe oricine, poate sicana pe oricine, poate face ce vrea muschii lui fara sa pateasca nimic!
    Pentru Max se aplica un alt regulament.
    Jalnic!

Comments are closed.