Hamilton, spulberat de presă: Așa ceva n-ați fi văzut la Senna sau la Schumacher

Pentru o scurtă clipă, părea că Lewis Hamilton avea să câștige Marele Premiu al Azerbaidjanului după reluarea cursei. Dar britanicul a frânat târziu într-un viraj şi a ieşit în decor. Hamilton a revenit pe pistă pe ultimul loc şi nu a mai putut câştiga decât o poziţie, terminînd cursa cu zero puncte.

Presa italiană a comentat intens cursa din Baku și în mod special greșelile lui Hamilton.

„Ghinionul lui Max Verstappen i-a deschis ușa lui Lewis Hamilton, care nu a profitat de ocazie, dar s-a aruncat în cele din urmă în râpă. A păcătuit în lăcomie, arătându-și însă latura umană”, scrie Resto del Carlino. Ziarul italian continuă: „Dar un Ayrton Senna sau un Michael Schumacher nu ar fi făcut această greșeală. Poate la începutul carierei lor, dar nu după ani și ani de curse în Formula 1. Ca urmare, Red Bull a apărut în continuare ca câștigător al Carnavalului Azer”.

Greșeala lui Hamilton a fost evidențiată de și de Gazzetta dello Sport, care a concluzionat că Verstappen a fost ghinionist, în timp ce Hamilton nu poate da vina decît pe el: „Oriunde Verstappen nu a obținut puncte din cauza ghinionului, Hamilton trebuie să concluzioneze că a părăsit Baku cu zero puncte din propria lui vină”.

„Britanicul a încetat să se mai gândească la campionat la repornire și a pierdut puncte valoroase în lupta pentru titlu cu Verstappen. Hamilton ar fi putut construi un avantaj frumos profitând de ghinionul lui Verstappen, dar din cauza greșelii șoferului, Verstappen rămâne conducător al campionatului. Olandezul pare să aibă acum un coechipier în Sergio Perez, care îl poate ajuta în lupta pentru titlu.”

Nici Corriere dello Sport nu poate crede că Hamilton a risipit o astfel de oportunitate în lupta pentru titlul mondial: „Verstappen KOed și Hamilton a pierdut un cadou”, scrie ziarul italian. „Zero puncte ale celor doi candidați la titlu arată de ce vorbeam despre haosul de la Baku.”

În fruntea clasamentului piloţilor, continuă să conducă Verstappen, cu 105 puncte, urmat de Hamilton, cu 101 puncte. La constructori, Red Bull se distanţează de la un punct la 26 de Mercedes.

3 comentarii

 1. Post By victor L

  Am impresia ca asta urmariti: greselile lui Hamilton. Si va bucurati ca un copil rautacios.
  Dezamagitor, Manager F 1.
  „Britanicul a încetat să se mai gândească la campionat la repornire și a pierdut puncte valoroase în lupta pentru titlu cu Verstappen.”
  N-a pierdut niciun punct, ci nu a cistigat niciun punct. Nu poti pierde ce nu ai.
  Sic sic, Hamilton, esti un nimic :D

 2. Post By daniel

  Din contra! Lewis e mult mai cerebral decat Max. Stie ce riscuri isi poate asuma si nu greseste fatal prea des.
  La o problema la monopost nu v-ati gandit?
  Cam prea tare fumegau franele monopostului lui Lewis la repornire.

  PS: e culmea ca se ocupa presa italiana de Lewis.
  De Ferrari s-au saturat?

 3. Post By Andrei

  Sa ma lasati cu acest Hamilton! M-am cam saturat, cursa dupa cursa, ani la rand, no show. Anul asta am stat cu sufletul la gura si asta tb sa transmita un sport. Sa se suie Hamilton intr-un Williams, acolo sa vedem ce poate face, tot e el maestru, nu?

Comments are closed.