Helmut Marko critică isteria creată în jurul coronavirusului

Criza globală a coronavirusului este prezentată „isteric”, afimră dr. Helmut Marko, șeful echipei de F1 Red Bull. În fața acestui lucru, întreaga lume – inclusiv Formula 1 – este paralizată de focarul de boală, cu China amânată, cu spectatorii blocați în Bahrain și cu un semn de întrebare uriaș pus în cazul datei cursei din Vietnam.

După o perioadă de acalmie, Formula 1 a anunțat că „toate călătoriile neesențiale” au fost interzise și „punctele de carantină” instalate pe pistele F1. „Cu Italia paralizată și cu toată panica răspândită, doar faptul că echipele din Europa au trebuit să fie aduse în Australia a fost o provocare”, a recunoscut Marko, care consideră că situația din Australia pare a fi destul de normală.  „Cred că trebuie să o spunem. Acest virus, care în niciun caz nu prezintă pericolul care este portretizat isteric, poate distruge viața publică”, a adăugat șeful Red Bull.

Marko spune că blocajul din Italia nu este o problemă majoră, întrucât personalul Ferrari, Pirelli și furnizorul de frâne Brembo au voie să călătorească. ”Uitați-vă câți oameni se îmbolnăvesc de gripă în fiecare an. Problema este carantina. Pericolul acestei boli nu e mai mare decât cel al unei gripe sezoniere”, a mai spus el.