Helmut Marko: Nu mai e loc la Red Bull pentru Ricciardo

Nu mai e „loc” pentru Daniel Ricciardo la Red Bull-Honda în cazul în care Renault decide să renunțe la Formula 1, la sfârșitul sezonului. Anunțul a fost făcut de managerul echipei Red Bull, dr. Helmut Marko.

La finele anului trecut, plecarea lui Ricciardo la Renault a luat prin surprindere și i-a dezamăgit pe cei de la Red Bull. Dar, pe fondul scandalurilor din jurul Renault, după acuzațiile privind ajustarea echilibrului sistemului de frânare, pierderea clienților motorului Red Bull și McLaren, și în urma rezultatelor slabe, publicația F1-Insider a dezvăluit că marca franceză ar putea renunța definitiv la Formula 1.

Noul director general al Renault, Clotilde Delbos, nu este un susținător al Formulei 1 și, potrivit sursei citate, problema potențialei ieșiri a celor de la Renault din F1 ar fi fost discutată în Austin de FIA ​​și Liberty Media.

Dacă informația se va dovedi reală, atunci Daniel Ricciardo și Esteban Ocon vor rămâne, în ultimul ceas, fără echipă în 2020.

Marko anunță că Ricciardo nu va fi primit înapoi la Red Bull. ”Piloții noștri au locul fixat. Nu există niciun loc”, a spus Marko, care exclude o revenire a lui Ricciardo, cu o a treia mașină, în 2020.