Honda explorează performanțe mai agresive ale motorului

În calificări, Red Bull părea să fie mai bună decât Mercedes înaintea Marelui Premiu din Bahrain, dar există mulți factori în această ecuație, scrie site-ul TheParcFerme.

Duminică în timpul cursei, Red Bull și Mercedes au fost aproape umăr la umăr, confirmând ce spuneau unii jurnaliști care au participat la testele de pre-sezon. Aceștia au apreciat că Red Bull a arătat mai rapidă, dar la simulările pe termen lung, Mercedes ar putea avea în continuare un ușor avantaj.

Se poate spune că așa au stat lucrurile duminică în Bahrain? Sau a fost Mercedes suficient de rapidă in ritm de cursă pentru a utiliza strategia de oprire timpurie și a lăsa Red Bull în spate? Din nou, există o mulțime de factori în ecuație.

În ceea ce privește Honda, ar trebui văzut cât de agresivi pot fi cu motorul din acest an. Și dacă poate exista șansa de a rula întregul week-end mai agresiv sau de a găsi modalități mai bune de a folosi energia stocată. Directorul tehnic al Honda, Toyoharu Tanabe, spune că se au în vedere mai multe opțiuni. „Vom analiza și vom lua în considerare aceste date”, a spus Tanabe. „Trebuie să vedem cât de mult s-a epuizat motorul în această cursă și-l vom folosi apoi în funcție de caracteristicile fiecărui circuit în viitor. Practic, cred că poate fi folosit fără probleme, dar intenționez să mă gândesc la ce ar trebui să fac pentru a-l folosi corect în viitor.”

Acum, cele două echipe au mai multe informații despre aceste piste și este posibil să aibă deja o idee mai bună despre cum vor performa. Dar probabil va mai fi nevoie de câteva curse pentru a expune punctele tari și punctele slabe.