Honda, între ciocan și nicovală: Putere mai putina pentru Verstappen sau penalizare

Red Bull Racing ar prefera, desigur, să nu mai fie penalizată pe grilă în ultimele două curse ale sezonului, dar Honda crede cu totul altceva. Potrivit Motorsport.com, Honda ia deja în considerare montarea unui al cincilea motor cu ardere internă pe mașina lui Max Verstappen, deși asta ar însemna o penalizare de cinci puncte pentru pilotul olandez.

Pilotul Red Bull deține în prezent un avans de opt puncte în campionatul mondial și, prin urmare, nu va fi deloc mulțumit de o penalizare pe grila de start. Cel de-al patrulea motor cu ardere i s-a dat la MP al Rusiei, în timp ce Lewis Hamilton a primit cel de-al cincilea motor de la Mercedes în Brazilia.

Red Bull a luat în considerare schimbarea motorului în Qatar

Honda ar fi vrut, de fapt, să monteze motorul cu ardere în Qatar, întrucât era un circuit cu multe oportunități de depășire. Echipa s-a gândit mult la asta, dar, în final, a decis să nu o facă.

Când Red Bull a văzut că Verstappen este pasibil de o penalizare pe grilă pentru neresprectarea steagului galben, a dorit să schimbe motorul, dar deja era prea târziu.

Honda va trebui acum să facă un compromis și să aleagă între penalizarea pe grilă și performanța suplimentară a motorului. Există încă multe neclarități despre circuitul stradal din Arabia Saudită, așa că nimeni nu poate spune dacă este indicată chimbarea unui motor aici. Pirelli a indicat anterior că este un circuit cu multe viraje rapide, dar asta înseamnă și mai puține oportunități de depășire.