Honda și-a găsit partener pentru furnizarea de motoare în 2026?

După ce Honda a anunțat în 2020 că se va retrage din Formula 1, acum apar planuri de revenire în lumea sporturilor cu motor. Site-ul The Race anunță că este foarte probabil ca producătorul de motoare să facă echipă cu Aston Martin.

Honda a câștigat campionatul piloților cu Red Bull Racing și pilotul său, Max Verstappen, în 2021. În anul următor, echipa austriacă a preluat motoarele Honda. Producătorul nipon de motoare a rămas implicat îndeaproape în proiect. Și în 2022, titlul la piloți a fost câștigat de Verstappen, întâmplător sau nu chiar în țara natală a Honda. În plus, în acel an a câștigat și campionatul constructorilor.

Aston Martin, un nou partener

După ce Red Bull și-a găsit un partener la Ford, Honda va trebui să caute o altă echipă căreia să-i furnizeze motoare. The Race scrie, citând mai multe surse, că acesta ar putea fi Aston Martin. Echipa britanică de curse a dezvăluit anterior că ar dori să fie primul partener al unui producător de motoare. De asemenea, a analizat posibilitatea de a-și construi propriul motor, dar fără prea multe șanse. Așa că Aston Martin caută o alternativă, care ar putea fi Honda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.