Honda și Red Bull extind parteneriatul până în 2021

Helmut Marko a confirmat oficial că Aston Martin Red Bull Racing va continua să lucreze cu Honda în sezonul 2021. Consultantul celor de la Red Bull a confirmat astfel o prelungire de un an a contractului, atât pentru Red Bull, cât și pentru Toro Rosso.

Acordul  dintre Honda și cei doi constructori urma să se încheie la sfârșitul anului 2020 și existau unele informații privind posibilitatea ca furnizorul de motoare să nu mai continue în Formula1, după noile reglementări.

Red Bull și Toro Rosso au obținut câteva rezultate pozitive în acest sezon, Max Verstappen câștigând trei curse cu Toro Rosso și ajungând pe podium de două ori. După forma bună pe care a afișat-o la sfârșitul acestui sezon, era de așteptat ca Honda să rămână importantă în viitorul celor două echipe. Și, din câte se pare, a fost suficient de bună pentru a-și prelungi rămânerea în sportul cu motor.

„Este o mare ușurare pentru noi. Suntem foarte fericiți cu Honda”, a declarat Marko.

Prelungirea contractului va asigura colaborarea dintre Honda și cei de la Red Bull și de la Toro Rosso timp de un an, conform modificărilor de regulament, suficient pentru a vedea dacă Red Bull mai poate concura la vârful grilei.