Honda, un pas înainte: îmbunătățiri ale motorului pentru MP al Austriei

Honda va oferi echipelor Red Bull și AlphaTauri o unitate de putere îmbunătățită înaintea evenimentului inaugural al sezonului 2020 de Formula 1, Marele Premiu al Austriei.

Acesta este un pas înainte pentru Honda, datorită unei „mișcări magistrale”: au decis să amâne perioada de închidere forțată a fabricii din cauza coronavirusului,  pentru finele anului.

FIA a obligat toate echipele să își închidă fabricile timp de 63 de zile. Cu toate acestea, în reglementările sportive a existat „o breșă” pe care Honda a exploatat-o.

„Se va face o excepție pentru fabricile cu sediul în țările în care legea și / sau sindicatele impun perioade de închidere diferite”, se arată în articolul 21.10 din regulamentul sportiv. „În acest caz, aceste fabrici pot înlocui câteva zile din perioada de închidere cu perioade impuse local”.

Astfel, firma japoneză a rezervat câteva de zile pentru sfârșitul acestui an, în loc să facă o pauză neîntreruptă, ceea ce a permis ca unitatatea sa de putere să funcționeze și să evolueze.

Și astfel, Honda a reușit să-și dezvolte motorul și, conform testelor de pe „dyno”, e un pas înainte în ceea ce privește puterea. Însă nu numai unitatea de putere va fi diferită de cea de acum câteva luni, pentru că Red Bull a lucrat și la monopost – mai ales la fundul plat și aripa frontală.