Horner: Nu există niciun risc ca Verstappen să plece

Șeful Red Bull, Christian Horner, spune că este ”complet relaxat” în ceea ce privește viitorul lui Max Verstappen la echipă, în ciuda speculațiilor de la începutul anului privind posibila plecare a olandezului.

Deși contractul actual al lui Verstappen se întinde până la sfârșitul anului 2020, există clauze de performanță care i-ar putea permite să plece mai devreme, dacă nu sunt atinse anumite ținte. Detaliile exacte ale acestor clauze nu au fost dezvăluite, dar este posibil ca Verstappen să rămână în campionatul piloților până la vacanța de vară.

În cazul în care această cerință ar viza locul trei, Verstappen ar rămâne în cărți, având deja cu 21 de puncte mai mult decât Sebastian Vettel.

Chiar dacă Verstappen ar putea avea o cale teoretică de a pleca, Horner nu-și face griji în privința viitorului olandezului la echipă pentru 2020, după ce Verstappen a obținut a doua victorie în weekend, la Marele Premiu al Germaniei.

Horner este mult mai optimist în privința rămânerii pilotului olandez decât a fost consilierul Red Bull, Helmut Marko, atunci când a mărturisit că este „îngrijorat” că tânărul va pleca.

”Sunt total relaxat în legătură cu asta”, a spus Horner, întrebat de Motorsport.com dacă acum este convins că Verstappen va rămâne pentru sezonul viitor. Lui Max îi place în echipă. Vede progresele pe care le realizăm”, a spus Horner, convins că nu există niciun risc ca olandezul să plece.