Inovațiile tehnologice Mercedes și Aston Martin, interzise în F1 în 2023

Două idei aerodinamice extreme, introduse de Mercedes și Aston Martin, în acest an au fost interzise din sezonul 2023 de Formula 1. Conceptele inovatoare, care implică placa frontală Mercedes și aripa spate Aston Martin, au fost declarate ilegale prin modificări ale regulamentelor tehnice ale F1.

Ambele concepte au stârnit controverse când au fost introduse, deoarece, deși respectau pe deplin regulamentul, fiind considerate legale de către FIA, păreau să contravină unui concept mai larg privind proiectarea mașinilor. Placa extremă a aripii frontale a Mercedes a apărut pentru prima dată la Marele Premiu de la Miami și a prezentat un design unic în intersecția dintre secțiunea clapetă și placa de capăt.

Între timp, Aston Martin a intrat în lumina reflectoarelor la Marele Premiu al Ungariei, când a introdus un design pentru aripa spate, care părea să încalce unul dintre elementele-cheie ale regulilor din 2022. Designul a prezentat un aranjament unic pe porțiunea frontală a plăcii, crescând astfel întinderea și forța de apăsare care poate fi generată.

În timp ce FIA ​​părea mulțumită de ambele concepte, permițându-le să fie utilizate în acest an, acum au fost aduse modificări reglementărilor tehnice din 2023 pentru a se asigura că aceste concepte nu vor mai fi legale anul viitor.

2 comentarii

  1. A fost o cursă la Miami anul acesta ?!?
    „Placa extremă a aripii frontale a Mercedes a apărut pentru prima dată la Marele Premiu de la Miami și a prezentat un design unic în intersecția dintre secțiunea clapetă și placa de capăt.”

  2. @George – Da, a fost la Miami, în 6-8 Mai !

Comments are closed.