Întâlnirea de Vries -Toto Wolff generează teorii ale conspirației

Pilotul olandez Nyck de Vries a fost concediat de cei de la Red Bull la începutul acestei săptămâni, Daniel Ricciardo luându-i locul la Alpha Tauri. După anunțul oficial, au apărut fotografii care îl arată pe Nyck de Vries, pus pe liber de echipa AlphaTauri, în timp ce ia prânzul cu șeful Mercedes, Toto Wolff, la o cafenea din Monaco. Contractul lui De Vries la AlphaTauri a durat mai puțin de un an, nereușind să-l impresioneze pe Helmut Marko. Având în vedere perioada scurtă a lui de Vries la echipa soră a Red Bull, fanii au speculat dacă nu cumva întâlnirea sa cu Wolff face parte dintr-o schemă prin care Mercedes încearcă să adune informații despre rivalii lor, care dețin locul 1 în Campionatul Constructorilor.

Iată cum au comentat unii utilizatori de pe Internet întâlnirea Nyck de Vries -Toto Wolff:

Un utilizator a scris: „Planul general al lui Toto: trimite-l pe Nyck să spioneze RB și apoi adu-l înapoi cu cunoștințe din interior.”

Un alt utilizator a adăugat: „Toto, ai aflat acum ce doreai despre cum merg lucrurile la Red Bull?”

De Vries, un fost campion de Formula 2, a părăsit AlphaTauri fără să obțină niciun punct în cele 10 curse ale sezonului și a primit anterior un avertisment de la Marko cu privire la performanța sa. „Pentru a folosi un termen din fotbal, Nyck are un cartonaș galben, nu și cel roșu, încă”, spunea Marko.

Performanța olandezului a fost afectată și de o serie de accidente costisitoare, care puteau fi evitate și care au dezamăgit AlphaTauri, inclusiv la Marele Premiu al Azerbaidjanului.