Își va pierde Formula 1 ADN-ul? Sau deja l-a pierdut?

Formula 1 a anunțat detalii despre modul în care intenționează să reducă emisiile de carbon până în 2030 și a dezvăluit că emisiile din monoposturi reprezintă doar 0,7% din amprenta totală a sportului.

Planul de sustenabilitate, care a fost dezvăluit șefilor echipelor într-o întâlnire la Marele Premiu al Mexicului, a fost conceput pentru a se asigura că F1 se va asigura că va contribui la reducerea emisiilor de carbon auto, subliniind, în același timp, eficiența actualelor motoare hibride.

Pe lângă activitățile de pe pistă, planul acoperă cursele din week-enduri, mișcarea mașinilor și a echipamentelor, călătoriile pentru personal și operațiunile din fabrică.

A fost deja dezvăluită o mișcare privind combustibilii sintetici, cu un conținut de 20% alocat pentru 2021, care va crește în anii următori. „Planul vine după 12 luni de muncă intensă cu FIA, experți în sustenabilitate, echipe F1, promotori și parteneri, ceea ce duce la un plan ambițios, dar realizabil. Proiectele de reducere a emisiilor de carbon vor începe imediat pentru a deschide drumul ca acest sport să devină mai durabil”, se spune într-o declarație.

„Pe lângă planurile de eliminare a amprentei carbonice a monopostului de F1 și a activităților de pe traseu, inițiativele noastre vor include acțiuni pentru a ne asigura că ne îndreptăm către logistică și călătorii ultra-eficiente, birouri, echipamente și fabrici 100% regenerabile”.

„De asemenea, până în 2025 ne vom asigura că toate evenimentele noastre sunt sustenabile. Asta va însemna utilizarea materialelor sustenabile la toate evenimentele, cu eliminarea materialelor plastice de unică folosință și a deșeurile refolosite, reciclate sau compostate”.

F1 a calculat că în 2019 amprenta de carbon a sportului cu motor a echivalat cu răspândirea a 256. 551 tone de CO2.

2 comentarii

  1. Post By victor L

    S-au speriat si astia de Greta?

    1. Hahahahaha!

Comments are closed.