Jackie Stewart: „Vettel încă nu este printre cei mai mari piloţi”

Sir Jackie Stewart a declarat despre plecarea lui Sebastian Vettel la alta echipa urmatoarele: „cred ca o plecare ar fi prematura. Ar fi nebun sa paraseasca Red Bull in aceste momente. Stiu ca daca ar pleca la o alta echipa ar fi o diferenta in salariul de baza pe care l-ar castiga, dar acum este intr-o pozitie in care el poate castiga curse.”

El a mai spus ca acesta ar trebuii sa ii multumeasca lui Adrian Newey: „daca ai o masina superioara, este relativ usor sa castigi campionatul. Dar sa arati cu adevarat ca esti printre cei mai buni, trebuie sa performezi cand nu ai cea mai buna masina. Am cel mai inalt respect pentru Sebastian, dar el nu ar fi reusit sa realizeze ceea ce a realizat fara factorul Adrian Newey.”

In incheiere a spus: „sunt un mare suporter al lui Sebastian. A dominat complet cursa din Coreea si a pilotat intr-un mod foarte matur pentru cei 25 de ani ai sai. A fost impresionant. Vettel este acum favoritul la titlul mondial. Condusi de Adrian, Red Bull au ripostat dupa ce au avut un inceput de sezon mai slab si au venit acum cu un echipament superior. El a castigat 25 de curse si ma va intrece inainte de finalul sezonului – dar el re 25 de ani si are timp sa mearga tot inainte.”

Sir Jackie Stewart are 27 de victorii obtinute in 99 de curse.