Jenson Button și Mark Webber îl apără pe Sebastian Vettel după pedeapsa „mentală”

Foști colegi ai lui Sebastian Vettel au sărit în apărarea germanului după ce a primit o penalizare de cinci secunde la Marele Premiu din Canada, penalizare care l-a costat pierderea cursei, după ce a fost lider în tot sezonul cu cei de la Ferrari.

Vettel a pierdut cursa în urma lui Ferrari cu doar o secundă în spatele lui Hamilton. Vettel a pierdut controlul într-un viraj, a intrat pe gazon, în afara circuitului, a revenit apoi pe asfalt, însă Lewis Hamilton a fost la un pas să-l lovească pe Vettel. Britanicul a frânat în ultimul moment şi a evitat contactul, astfel că Vettel a rămas pe primul loc. Vettel a fost anunţat că va fi penalizat cu cinci secunde.

Fostul pilot de F1 și campion în 2009, Jenson Button, consideră că a fost o pedeapsă nedreaptă și care le-a răpit fanilor prilejul de a asista la o confruntare spectaculoasă. „Este foarte trist. Este dezamăgitor de fiecare dată când există o confruntare între doi mari campioni mondiali, iar comisarii de cursă decid ceva ce răpește publicului bucuria spectacolului”, a declarat Button pentru Sky Sports.

El spune că, într-adevăr, a fost un incident pe pistă, însă, în opinia lui Vettel nu merita să fie penalizat. „Dar există un regulament și ei au decis să-l pedepsească”, a explicat el.

Mark Webber, fostul coleg de echipă al lui Vettel de la Red Bull, susține că pedeapsa a fost „mentală”. „Nu am urmărit cursa … am văzut acum „incidentul”. A fost de fapt o pedeapsa mentală”, a scris el pe o rețea de socializare.

Ferrari și-a anunțat intenția de a contesta pedeapsa, deși nu este sigur că FIA va permite ca recursul să continue, deoarece normele stipulează că o astfel de pedeapsă nu poate fi modificată retroactiv.

5 comentarii

  1. Post By daniel

    Daca exista o regula (si ea chiar exista) ce e de contestat?
    Nu se aplica in cazul Ferrari? Sau Vettel?
    „Dar există un regulament și ei au decis să-l pedepsească” spune Jason
    Pai si trebuia sa se incalce regulamentul ca sa castige Seb?

  2. Post By victor L

    „Foști colegi ai lui Sebastian Vettel”
    Urmeaza staful Ferrari
    Apoi familia luiVettel
    Vine si Antal Putinica
    Si…
    Cind, volens nolens, ai iesit de pe pista fentind o curba, nu intri in urmaritorul tau ca sa nu te depaseasca, ci il lasi sa treaca, pentru ca tu ai trisat scurtind drumul.
    Cursele sint dure si in stilul corect, nu se dau premii poentru simpatii.

  3. Post By victor L

    „Imaginile unei camere de supraveghere, netransmise la TV, au arătat o mişcare a capului pilotului german, care a privit în oglina retrovizoare să vadă unde e Hamilton.”
    „Toate acestea, coroborate cu datele telemetriei, care au înregistrat frânarea bruscă a lui Hamilton pentru a evita accidentul, i-au convins pe comisari că Vettel trebuie penalizat, pentru că a acţionat deliberat pentru a-l jena pe pilotul Mercedes şi împiedica pe acesta să efectueze depăşirea.”

  4. Sunteți putini cam răutăcioși domnilor.

    6 opinii mai jos de la oameni care au fost pe pista și știu ce înseamnă pilotaj.

    https://f1i.com/news/344085-overwhelming-consensus-from-racers-on-vettel-penalty.html

  5. Post By daniel

    Ioan
    Uitta-te atent la onboard al celor doi piloti.
    https://www.youtube.com/watch?v=gqhX-ZzPhzo
    Mie mi-e clar ca lumina zilei.
    Chestie amuzanta: zice Seb … de ce nu m-a depasit Lewis prin stanga :))

Comments are closed.