Kimi Raikkonen: Formula 1 arată „ridicol” când nu sunt curse din cauza vremii

Kimi Raikkonen consideră că Formula 1 poate părea „ridicolă” atunci când nu se intră în cursă din cauza condițiilor meteo umede. El spune că atunci când și-a început cariera în F1 cursele ar fi continuat în ciuda ploii.

Informațiile care vin în aceste zile care din Japonia sunt despre super taifunul Hagibis, care urmează să perturbe Marele Premiu al Japoniei din acest weekend, existând riscu ca taifunul să lovească Circuitul Suzuka în timpul calificărilor.

Raikkonen, care și-a început cariera în Formula 1 în 2001, spune că atunci erau mult mai multe șanse ca vremea să nu perturbe cursele, așa cum se întâmplă azi.

„Evident, din păcate, știm cât de limitați suntem cu pneurile. Nu e nevoie de multă ploaie, dar când avem acvaplanare aceasta este problema pentru că atunci evident că avem control zero”.

Raikkonen spune că în „primele zile” ale carierei sale aceasta nu ar fi fost o problemă.

„În primele zile în care am început, putea ploua torențial și nu aveam o problemă”, a spus fostul campion mondial. „Cu siguranță, anvelopele nu sunt cele mai bune atunci când plouă, dar asta se întâmplă, din păcate”, a adăugat el.