Kimi Raikkonen: Nimic nu a mers conform planurilor în acest sezon

Kimi Raikkonen a făcut o evaluare sinceră a începutului de sezon pe care l-a avut Alfa Romeo, în condițiile în care echipa a mai coborât două locuri în campionatul constructorilor.

Pilotul finlandez privește cu prudență spre Marele Premiu al Canadei din acest weekend, mărturisind că nu a mers totul ca pe roate pentru Alfa Romeo în primele șase runde ale sezonului de Formula 1 din acest an. Deși a câștigat puncte în fiecare dintre primele patru curse ale anului, înregistrând cel mai bun rezultat al P7 în Bahrain, Kimi Raikkonen nu a reușit să ajungă în top 10 în Marele Premiu din Spania sau Monaco, luna trecută.

Două curse fără puncte pentru Alfa Romeo au ejectat echipa pe locul al nouălea în campionatul constructorilor, fapt care l-a determinat pe Raikkonen să afișeze un optimism moderat pentru Marele Premiu al Canadei. „Pista de la Montreal ar trebui să ni se potrivească, dar sincer să fiu, până acum, în acest sezon nimic nu a mers conform planurilor”, a declarat Raikkonen. „Sper că vom trece testul anvelopei și apoi ar trebui să reușim să scoatem de la mașină tot potențialul. Locul 9 în campionatul constructorilor nu este cu siguranță locul pe care trebuie să fim”, spune finlandezul.

În schimb, directorul echipei Alfa Romeo, Frederic Vasseur, pare mult mai optimist în ceea ce privește șansele echipei. ”Avem încredere în ce se va întâmpla la Montreal. Arhitectura pistei ar trebui să ni se potrivească, fiind una care permite depășirea”, a spus Vasseur.