Kobayashi admite: „am nevoie de un sponsor ca să rămân în Formula 1”

Intrebat daca cel mai bun rezultat al sau – locul 3 la Suzuka – in 55 de curse il va ajuta sa ramana in Formula 1 anul viitor, Kamui Kobayashi a raspuns: „vreau sa fiu in Formula 1, acesta este visul meu de cand am fost tanar. Dar sa gasesc un sponsor este foarte important pentru viitorul meu. Sa pilotez si sa ma gandesc la masina este treaba unui pilot, dar acum trebuie sa ne gandim la sponsori. Nu este ceea ce un pilot ar trebuii sa faca.”

El a mai adaugat: „sunt un pic surprins, dar voi incerca sa raman in Formula 1 pentru urmatorii ani. Voi incerca sa arat in restul sezonului ce pot face. Am foarte ocupat in aceasta perioada, dar va trebuii sa caut un sponsor. Chiar trebuie sa ma gandesc la acest lucru. Este pacat.”

Intrebat daca stie de planurile companiei Honda de a se reintoarce in Formula 1, el a admis ca nu stia de aceasta posibilitate si declara: „as fi foarte bucuros daca ei s-ar intoarce dar trebuie sa vedem daca voi mai fi eu aici sau nu atunci cand acest lucru se va intampla. Anul viitor este foarte dificil pentru mine.  Si dupa anul viitor cred ca va continua sa fie dificil pentru mine a ramane in Formula 1.”

Raspunsul sau la intrebarea daca ar putea pierde locul in Formula 1 din cauza lipsei banilor el a raspuns: „nu aceasta este Formula 1?”.

Intrebare F1 Manager: ce este Formula 1 si cat de mult conteaza banii? Cum putem sau putem sti ca aici ajung cei mai buni piloti din lume si nu doar cei foarte buni dar care au si sansa?