Kubica: Am încercat totul, dar când nu ai viteză nu există magie

Există argumente suficiente conform cărora un loc în Formula 1 reprezintă un Sfânt Graal al acestui sport. Bazându-ne pe aceste argumente, se poate spune că Robert Kubica reprezintă una dintre cele mai remarcabile reveniri în F1, după 8 ani de absență, găsind bugetul și spațiul necesar la Williams.
Popularul pilot polonez știa la ce se înhamă atunci când și-a dat acordul pentru contractul în valoare de 15 milioane de dolari cu polonezii de la PKN Orlen pentru un loc într-o echipă care a rămas doar umbra a ce a fost odată.

Merită oare tot efortul lui pentru o echipă care se agită doar pentru chestiuni de design, dar care nu are nici o soluție pentru a-și rezolva criza? Iar rarele ei performanțe nu fac decât să transforme visul de revenire al lui Kubika într-o întoarcere sinistră.

Într-un interviu pentru site-ul oficial F1, Kubica a vorbit despre această dilemă: „Din diverse motive de când am început să conduc monoposturi de generație nouă, trebuia să lucrez la ritmul meu de viteză, dar pe ritm de cursa am fost mereu foarte bun. De când conduc această mașină – prima mea cursă a fost în Australia – viteza nu este nicăieri și sentimentul este mult mai rău decât am avut vreodată pe distante lungi. Nu mai înțeleg nimic”.

„Am reușit să fac ceva în calificări, deoarece aderenta oferită de anvelope este mult mai bună, dar nu pot face lucrurile pe care le fac cei din față sau chiar George (Russell), deci e foarte ciudat. Am încercat totul, dar atunci când nu ai viteză, nu există magie”.