Kvyat: Rușii îngenunchează pentru țară, drapel și Dumnezeu

Pilotul rus Daniil Kvyat a explicat de ce a refuzat să îngenuncheze, weekend-ul trecut înainte de începerea cursei MP al Austriei. În semn de susținere a mișcării Black Lives Matter din SUA, britanicul Lewis Hamilton și alți 13 piloți de Formula 1 au îngenunchiat, urmând trendul început de fostul star NRL, Colin Kaepernick, în 2016.

Alături de alți șase piloți de F1, rusul Kvyat a refuzat să stea în genunchi, rămânând în picioare. „Când mi-au sugerat că a îngenunchia e un simbol al luptei împotriva rasismului, pentru mine a fost ceva de neînțeles”, a spus Kvyat pentru postul de televiziune rus 1TV.

„De ce? Pentru că oarecum contravine mentalității mele rusești, în care îngenunchezi doar pentru patria ta, pentru drapeul tău, pentru Dumnezeu ”, a adăugat Kvyat, care pilotează pentru Alpha Tauri.

„Dar toți piloții sunt uniți în lupta împotriva rasismului”, insistă el. „Ne-am arătat poziția purtând, înaintea cursei, un tricou pe care scria „End Racism”, a adăugat rusul.

Charles Leclerc, Max Vestappen, Antonio Giovinazzi, Daniil Kvyat, Carlos Sainz și Kimi Raikkonen au fost cei care nu au îngenunchiat înainte de cursa de la Spielberg.

2 comentarii

  1. Post By Ioan

    Corect!

  2. Post By victor L

    Sincere felicitari celor ce nu au ingenuncheat.

Comments are closed.