Latifi salvează Williams

Deși suma nu este clară, Michael Latifi, magnatul canadian al prelucrării alimentelor, tatăl pilotului de F1 Nicholas, s-a alăturat campaniei HSBC de refinanțare a împrumuturilor corporative ale echipei Williams.

Anunțul său vine într-un moment în care pandemia de coronavirus a închis practic sportul de F1.

De menționat faptul că împrumutul de câteva milioane de lire sterline este garantat cu fabricile echipei, cu terenurile, utilajele și chiar cu colecția istorică de peste o sută de titluri și mașini care au câștigat curse de F1.

Michael Latifi are, de asemenea, acțiuni în valoare de 200 milioane lire sterline (10%) la McLaren.

„În urma vânzării Williams Advanced Engineering la sfârșitul anului 2019, am început un proces de refinanțare”, a declarat Claire Williams pentru Motorsport.com. „După ce am luat în considerare o serie de opțiuni, acum am decis refinanțarea noastră cu un consorțiu de creditori. Pachetul de împrumut ne oferă resursele de care avem nevoie pentru a merge mai departe”, a adăugat ea.

Implicarea lui Latifi în afacere s-a făcut prin intermediul companiei Latrus Racing, pe care a fondat-o în 2012 și care este implicată în activitățile de curse ale fiului, Nicholas.

De când Nicholas a fost promovat pe scaunul de cursă alături de George Russell, tatăl său a adus o serie de companii ale sale ca sponsori de echipă și a intermediat o serie de alte oferte pentru Williams.