Leclerc a sfidat ordinele Ferrari privind depășirea lui Vettel

Charles Leclerc a ignorat ordinele celor de la Ferrari de a rămâne în spatele lui Sebastian Vettel, ordin dat înainte ca pilotul monegasc să-și depășească colegul de echipă pentru a veni în fruntea Marelui Premiu al Bahrainului.

Leclerc, care a obținut primul pole position al carierei, a recâștigat conducerea în turul șase al cursei.

Aflat în spatele coechipierului său, el i-a anunțat pe cei de la Ferrari că este mai rapid, deși i se ordonase să nu depășească și să dețină poziția pentru două tururi. Dar, când cei doi piloți coechipieri au ajuns la turul 1 în următorul tur, Leclerc și-a făcut mutarea și a trecut în față.

Leclerc și-a explicat astfel gestul: ”Nu am făcut decât să-i anunț. Apoi, cred că mi s-a răspuns cu un OK, stai așa pentru două tururi. Însă apoi, pe urmatoarea linie dreaptă am avut ocazia să mă duc, așa că m-am dus. Am fost doar mai rapid, așa că mi-am făcut cursa”.

Leclerc spune că întotdeauna este dificil când ai de luptat cu cel din echipa ta, pentru că riscurile sunt foarte mari. „Ca în orice echipă, ești avertizat înainte de cursă: OK, poți încerca lucruri cu alte persoane, dar cu colegul de echipă trebuie să fiți atenți – ceea ce este ceva normal”.


„Da, am avut această ocazie și nu am ezitat. M-am bucurat că a avut succes pentru prima dată când am încercat, mai ales după startul slab”, a spus Leclerc.

2 comentarii

  1. Post By daniel

    Seb …Charles is faster then you!
    Asta trebuiau sa-i spuna lui Vettel, nu sa-l protejeze.

    1. Corect!

Comments are closed.