Leclerc explică de ce a ignorat comenzile echipei Ferrari în Bahrain

Charles Leclerc și-a explicat gestul de a ignora apelul de a rămâne în spatele lui Sebastian Vettel la Marele Premiu al Bahrainului. Leclerc spune că a avut un „avantaj de ritm mai bun” față de coechipierul său de la Ferrari și a profitat de această ocazie.

După ce a avut un start slab din pole position în a doua rundă a sezonului, Leclerc s-a luptat pentru a-l depăși pe Vettel în turul al șaselea, în ciuda faptului că a primit instrucțiuni – care nu au fost transmise la difuzarea TV live – de a rămâne în spatele germanului pentru două tururi.

Leclerc fusese deja anunțat să mențină monopostul în spatele lui Vettel la deschiderea sezonului din Melbourne, după ce l-a ajuns din urmă pe coechipierul său.

Leclerc, în vârstă de 21 de ani, a foat aproape de o victorie senzațională în Bahrain, obținând primul pole position al carierei, până în momentul în care a avut o problemă cu motorul.

„Cred că, așa cum am arătat în Australia, interesul echipei este extrem de important, dar în această situație consider că am avut un avantaj destul de mare în acel punct al cursei”, explicat Leclerc.

”Nu m-am văzut ridicându-mă și rămânând în urmă, așa că am ales acea oportunitate. A fost o trecere sigură și am ales să o fac”, a afirmat Leclerc.