Leclerc: Incidentul Hamilton-Verstappen din Brazilia creează un precedent în F1

Pilotul Ferrari, Charles Leclerc, spune că își va ajusta abordarea pentru a se lupta cu alte mașini, în cazul în care comisarii de cursă vor menține decizia de a nu-l penaliza pe Max Verstappen după incidentul din timpul cursei din Brazilia.

Atacat de Hamilton din exterior la virajul 4, Verstappen s-a apărat foarte agresiv, obligându-l pe Hamilton să iasă de pe circuit. Iniţial, comisarii nu au considerat necesar să se investigheze incidentul, considerând că este vorba de un eveniment de curse.
Mercedes a înaintat totuși o cerere de drept de recurs, cu dovezi video de la camera orientată către Verstappen, care nu a fost disponibilă comisarilor de cursă la momentul respectiv.

Leclerc spune că, în cazul în care comisarii de cursă nu îl sancționează pe Verstappen, el își va ajusta abordarea, așa cum a făcut după propriul incident cu pilotul olandez, la GP-ul Austriei, din 2019. „Trebuie să te adaptezi la fiecare situație, la fiecare decizie pe care o iau comisarii de cursă”, a spus Leclerc. „De îndată ce am știut că nu va fi o penalizare pentru Max în Austria, am venit la Silverstone și mi-am schimbat modul de condus”, a explicat Leclerc.
”Cred că același lucru se întâmplă în cazul fiecărui șofer, vom încerca întotdeauna să concurăm la limita a ceea ce ne este permis să facem”, spune Leclerc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.