Leclerc și Ferrari anunță prelungirea contractului pe mai mulți ani

2019 a fost un an mai mult decât bun pentru Charles Leclerc, iar acum Ferrari își pune toate speranțele în pilotul monegasc, anunțând oficial o prelungire a contractului până la sfârșitul anului 2024. După ce a performat pentru Sauber în sezonul său de novice din 2018, Leclerc a făcut ușor pasul către Ferrari, devenind cel mai tânăr câștigător al Scuderiei și ajungând de 10 ori pe podium în 2019. „Sunt foarte fericit că rămân în continuare cu Scuderia Ferrari. În sezonul care a trecut, să pilotez pentru cea mai ilustră echipă din Formula 1 a fost un an extrordinar pentru mine”, a spus Leclerc.

„Abia aștept să mă bucur de o relație și mai profundă cu echipa, după ce am avut un 2019 intens și interesant. Sunt dornic să văd ce va rezerva viitorul și abia aștept să revin în sezonul viitor”.

Pilotul monegasc a încheiat sezonul 2019 din Formula 1 pe locul 4 în clasamentul piloților, în spatele lui Lewis Hamilton (Mercedes), Valtteri Bottas (Mercedes) și Max Verstappen (Red Bull Racing).

Anunțul privind prelungirea contractului său nu a fost chiar o surpriză, însă arată că Charles Leclerc face parte din gândirea pe termen lung a celor de la Ferrari.