Leclerc: Slavă Domnului că nimeni nu a fost rănit!

Charles Leclerc este recunoscător că nimeni nu a fost rănit în timpul cursei de la Suzuka, după ce placa exterioară de la monopostul Ferrari i-a zburat, izbindu-se în oglinda monopostului lui Lewis Hamilton.

Monopsotul SF90 al lui Leclerc a suferit avarii la aripa frontală atunci când s-a ciocnit cu Max Verstappen, în turul al doilea de deschidere al Marelui Premiu al Japoniei. Deși avea mașina avariată, Leclerc a continuat să dea alte câteva ture, în timp ce Hamilton se afla chiar în spatele lui.

De altfel, britanicul și-a exprimat îngrijorarea către cei de la Mercedes, spunându-le că mașina lui Leclerc este „periculoasă”. Iar temerile pilotului britanic s-au adeverit în momentul în care placa exterioară a zburat prin aer, spulberând oglinda laterală a lui Hamilton.

Ulterior, Leclerc a primit o penalizare de 10 secunde pentru conducerea unei mașini nesigure.
A primit apoi și mustrări pe rețelele de socializare. Un utilizator i-a scris pe Instagram: ”Ce ai de comentat după ce ai fost la un pas să-i retezi capul lui Lewis cu aripa?”.

Lclerc ar replicat că nu a putut vedea daunele, spunând că este recunoscător că nimeni nu a fost rănit. „Singura parte pe care am putut să o văd din interiorul mașinii era oglinda și tocmai de aceea am ținut-o în jos, drept, pentru a nu o pierde și a lovi pe cineva”, spune Leclerc. ”Slavă Domnului că nimeni nu a fost rănit”.