Lewis Hamilton crede că Ferrari ar putea fi o opțiune pentru viitor

Lewis Hamilton nu exclude posibilitatea schimbării echipei în timpul carierei sale, însă susține că a fi parte din familia Mercedes este cel mai important pentru el. Pilotul britanic, campion mondial de cinci ori, s-a alăturat sportului cu motor în 2007, alergând pentru echipa McLaren, unde a stat șase ani. În 2013 a semnat cu Mercedes, unde și-a petrecut ultimii șapte ani, fiind contractat pentru încă un sezon, și în 2020.

Spune că se vede ca pilot în F1 până cel puțin în 2023, fără a exclude o altă echipă. Și pentru că mulți piloți visează la Ferrari, britanicul a fost întrebat dacă în planurile sale de viitor ar intra echipa italiană și dacă Ferrari l-ar putea ispiti la un moment dat.

„Nu știu dacă este vorba de a fi ispitit”, spune Hamilton. „Cred că mai curând e vorba dacă asta ar putea face parte din planul de joc. Mi s-a mai pus întrebarea „cum te-ai simți dacă ți-ai încheia cariera fără să treci pe la Ferrari”. Sincer, când faci parte din echipa Mercedes, faci parte dintr-o familie o perioadă din viață, cu condiția să rămâi cu ea. Faci parte din istoria lor, iar ei au grijă de tine pentru tot restul vieții. Asta este important pentru mine. Loialitatea este un element-cheie”.

Pilotul britanic a adăugat însă că „dacă, în viața mea, va exista un punct în care să doresc să schimb ceva, atunci Ferrari ar putea fi o opțiune. Nu știu dacă în acest moment este”.