Lewis Hamilton nu va participa la ultimele două curse din sezon

Hamilton a fost testat pozitiv în timpul testelor obligatorii înainte de următoarea rundă și acum se izolează în Bahrain.

El a prezentat „simptome ușoare” conform spuselor echipei sale Mercedes, dar „este în formă și bine”. Hamilton este al treilea pilot care a fost testat pozitiv la virus, după perechea Racing Point, Sergio Perez și Lance Stroll, și va rata acum viitoarea rundă din Bahrain, participarea sa la finala din Abu Dhabi fiind și ea îndoielnică.

Un înlocuitor pentru Hamilton va fi anunțat în timp util. „Lewis a fost testat de trei ori săptămâna trecută și a dat de fiecare dată un rezultat negativ, ultimul fiind duminică după-amiază la Circuitul Internațional din Bahrain, ca parte a programului standard de testare pentru weekendul cursei”, se arată într-o declarație Mercedes. „Cu toate acestea, el s-a trezit luni dimineață cu simptome ușoare și a fost informat în același timp că un contact înainte de sosirea în Bahrain a dat rezultate pozitive. Prin urmare, Lewis a mai făcut un test și a obținut un rezultat pozitiv. Acest lucru a fost confirmat de atunci printr-o reevaluare. „Lewis se izolează acum în conformitate cu protocoalele Covid-19 și cu orientările autorității de sănătate publică din Bahrain. În afară de simptomele ușoare, el este altfel în formă și bine, iar întreaga echipă îi trimite cele mai bune urări pentru o recuperare rapidă ”.

Va fi pentru prima dată când Hamilton ratează un eveniment de Formula 1 de când a debutat în marele său premiu în 2007 și pune capăt seriei sale record de 265 de starturi consecutive de cursă. Hamilton a dominat campania din 2020, obținând 11 victorii din 15 plcari, inclusiv ultimele cinci, și a obtinu un al șaptelea titlu mondial.

Mercedes are mai multe opțiuni să alinieze în locul lui Hamilton, cu George Russell, Stoffel Vandoorne și Esteban Gutierrez potențiali candidați. Vandoorne este foarte sigur pe el declarand: „Normal ca voi fi in monopostul Mercedes.”