Lewis Hamilton vrea ca din F1 „să dispară ajutorul pentru piloți”

Lewis Hamilton declară că mașinile de Formula 1 au devenit mult prea ușor de condus, iar adolescenții nu ar trebui lăsați să coboare într-un monopost și să-l conducă fără probleme. Pilotul britanic susține că acest sport ar trebui să devină „mai fizic” pentru că, spune el, nu găsește nicio provocare fizică în el.

”Nu este un sport în care trebuie să faci ceva”, a declarat Hamilton pentru Motorsport.com. „Nu este, de exemplu, ca în cazul ciclismului, unde e nevoie de mai mult sânge care pompează prin inimă sau de mai mult oxigen. Noi nu obosim. Sincer, mașinile nu sunt foarte greu de condus. Ar trebui să fie mai fizice”, spune pilotul britanic. Hamilton speră ca din 2021 să fie eliminate anumite ajutoare pentru piloți. ”De exemplu, servodirecția. Așa, după o cursă, ai putea să ajungi epuizat fizic. Așa cred că ar trebui să arate acest sport”.

Campionul Mondial a vorbit și depsre faptul că există sporturi de mii de ori mai epuizante decât Formula 1, spunând că își dorește o astfel de provocare fizică.

”Jucătorii de tenis sunt terminați la sfârșitul unui meci, mai ales dacă au alergat patru ore. Iar cicliștii ar trebui să-și dea duhul după ce termină, de exemplu, Turul Franței”, a continuat Hamilton.

Formula 1 pregătește schimbări majore de regulament în 2021 și, așa cum își dorește acum Hamilton, mașinile vor deveni mai dificil de condus, transformând acest sport în mai mult decât o bătălie fizică.

Un comentariu

  1. Post By Ioan

    Corect!

Comments are closed.