Londra și-a dat acordul: Două curse de F1 pe circuitul de la Silverstone

Formula 1 este pregătită să confirme detaliile planurilor sale de a organiza două curse la Silverstone, în august, după ce guvernul britanic a dat asigurări că evenimentele se pot relua, în ciuda noilor reguli de carantină.

Confirmarea celor două curse pe circuitul de la Silverstone va fi anunțată la în aceste zile, împreună cu detalii suplimentare despre deschiderea calendarului revizuit pentru competițiile din F1 din 2020. Aceasta va include două curse la Red Bull Ring la începutul lunii iulie, urmată de o cursă la Hungaroring.

Marea Britanie va impune intrarea în autoizolare de două săptămâni la sosirile în țară din străinătate începând cu 8 iunie. Acest lucru a reprezentat un obstacol serios pentru F1 în privința aducerii personalului echipelor din țară și din afară, pentru cursele de la Silverstone.

BBC susține însă că guvernul s-a sfătuit în mod oficial cu cei din Formula 1 în privința parametrilor pe care trebuie să îi respecte pentru ca aceste curse să meargă înainte. să fie acordate scutiri de guvernul britanic. Un purtător de cuvânt al F1 a declarat: „Salutăm eforturile guvernului de a asigura condițiile ca sportul de elită să poată continua și pentru sprijinul său pentru revenirea noastră în curse”.