Lotus apără performanțele lui Raikkonen

Avandu-l pe Grosjean – mai putin experimentatul sau coleg pe val dupa recentele rezultate obtinute si care se afla la doar doua puncte in spatele lui – Kimi Raikkonen este pus sub observatie de presa si se discuta daca fostul campion mondial este la forma sa de dinainte de retragere din Formula 1. F1 Manager a ridicat aceste semne de intrebare inainte de cursa din Monaco.

Boullier, directorul echipei spuna ca il sprijina pe Raikkonen si crede ca este normal ca acesta sa aiba nevoie de o perioada de acomodare pana ajunge din nou la viteza de dinainte.

„Totul este legat de nevoia de a ne intelege unul pe altul, echipa si pilotii. Avem doi piloti noi in echipa si fiecare are stilul sau de pilotaj si caracteristicile sale” a declarat francezul pentru Autosport. In continuare a spus: „este parte din procesul de invatare si echipe ca McLaren, Red Bull si Ferrari au piloti cu care sunt invatati sa lucreze. In acest an noi avem doi piloti noi dintre care unul este aproape debutant. Si cu Kimi avem nevoie de timp ca sa ne adaptam. Face parte din procesul de a intelege stilul sau de pilotaj si de a sti cum este mai bine sa lucram impreuna.”

Legat de prima victorie pe care cei de la Lotus o asteapta Eric Boullier spune ca nu e nici o graba in a atinge acest obiectiv si ca nu exista frustari fiindca nu s-a ajuns inca colo.

„Cu siguranta nu exista nici o frustrare. Cred ca putem fi mandrii despre ceea ce am realizat pana acum si pot numai sa felicit pe cei de la fabrica si pe toti cei care au depus eforturi ca sa fim aici. Nu avem nici o frustrare, este un nou ciclul, sunt noi piloti, si am stiut ca nu putem sa fim perfecti din prima cursa. Tot timpul trebuie sa imbunatatesti” a mai declarat Boullier.

A incheiat spunand ca: „masina noastra a venit mai din spate decat a celorlalti, deci a trebuit sa treaca un timp pana sa facem ca totul sa functioneze bine si acum este o placere sa avem asteptari mari”.

El a mai spus ca obiectivul echipei ramane locul 4 in campionatul constructorilor.