Lotus încrezători pentru următoarele două curse

Directorul tehnic al echipei Lotus James Allison accepta faptul ca nu au fost cei mai rapizi in Malaezia insa spune ca vor avea viteza necesara in urmatoarele doua curse ce se vor desfasura in China si Bahrain.

„Nu am avut o cursa grozava in Sepang dar diferenta a venit dupa primele 7 tururi cand am ramas in urma cu jumatate de minut. Daca ne uitam la Romain (Grosjean n.t.) care a condus bine in aceasta cursa vedem ca a fost in spate cu 26 de secunde dupa primele 7 tururi si la sfarsitul cursei a avut 35 de secunde in spatele lui Vettel, noi utilizand o strategie care ne-a costat per totat circa 7 secunde. Deci el a pierdut doar 2,3 secunde in fata castigatorului cursei pe durata in care cursa s-a desfasurat pe portiuni uscate. Ritmul de cursa din Sepang si Australia in conditii de pista uscata a fost unul bun, temperatura din pneuri a fost cea potrivita si comportamentul lor a fost puternic in primele doua curse si suntem indreptatiti sa credem ca vom avea curse puternice atat in China cat si in Bahrain” a declarat Allison.

Ca si cele mai multe dintre celelalte echipe Lotus a realizat masina E21 ca o dezvoltare a masinii de anul trecut si oficialul afirma ca monopostul are in continuare un mare potential de dezvoltare.

„Exista o mare oportunitate ca sa imbunatatim masina. Nu s-a dovedit dificil a gasi performanta suplimentara in tunelul de vant. Sunt cateva schimbari mecanice pe care credem ca le putem aduce cu noi si care vor face masina mai rapida si sunt increzator ca avem si abilitatile ingineresti necesare ca sa o facem mai rapida. Vrem sa ne asiguram ca ceea ce vom aduce este mai mult decat ce vor aduce ceilalti rivali” a incheiat britanicul.