Lovitura anului: Expert tehnic Mercedes recrutat de rivalii Red Bull

Red Bull a recrutat un personaj important de la rivalii de la Mercedes pentru a conduce noul lor program de motoare de Formula 1. Ben Hodgkinson, unul dintre inginerii tehnici cei mai bine cotați, care a activat 20 de ani la Mercedes High Performance Powertrains (HPP), va deveni director tehnic la departamentul echivalent al echipei Red Bull. Acesta va prelua funcționarea motoarelor Honda.

Honda a renunțat la F1 și și-a vândut motoarele și proprietatea intelectuală către Red Bull.

Red Bull a declarat că Hodgkinson va prelua noua sa funcție „odată cu îndeplinirea condițiilor contractului său actual cu HPP”.

”Acesta este un rol-cheie de conducere pentru toate aspectele tehnice, cu accent pe dezvoltarea unității de putere inaugurale a Red Bull, pentru a se conforma noilor reglementări de Formula 1 planificate pentru 2025”, a precizat Red Bull într-un comunicat.

Hodgkinson a declarat: „Nu a fost ușor să iau decizia de a părăsi HPP după aproape 20 de ani, dar oportunitatea de a prelua un proiect atât de amplu este o mare onoare. Red Bull este un jucător serios în F1 și a fost cel mai mare rival al nostru în era hibridă. Așa că aștept cu nerăbdare să vedem ce putem realiza împreună în această nouă fază a companiei.”