Mad Ostberg îl înlocuiește pe Meeke la Citroën

Mads Östberg îl va înlocui pe Kris Meeke la Citroën pentru restul sezonului, anunță motorsport.com.

Pilotul norvegian Mads Ostberg va prelua locul vacant rămas după plecarea lui Kris Meeke în clasamentul Citroen World Rally Championship pentru restul sezonului 2018.

Meeke a abandonat Citroen înainte de ultima rundă a WRC din Italia, în urma unor accidente.

Ostberg este deja familiarizat cu francezii de la Citroën, după ce a mai făcut parte din garnitura oficială de piloți Citroen Racing în sezoanele 2014 și 2015, înainte de a reveni pentru un contract cu trei etape în acest sezon.

Programul s-a încheiat în Italia, însă Ostberg a preia acum volanul de la Meeke, fiind confirmat pentru restul sezonului din Catalonia, în luna octombrie, unde ar putea fi prezent alături de Sebastien Loeb, în ultima sa participare a francezului ca pilot la Raliurile Mexicului, Corsicii şi Cataloniei.

„Este o veste fantastică pentru mine”, a declarat Ostberg pentru Motorsport.com. „Sunt foarte fericit că am rezolvat restul sezonului”, a adăugat pilotul norvegian.

Ostberg a terminat pe primele șase locuri în cele trei din cele 2018 apariții ale sale de până acum.

„Cu toții știm cu toții despre situația [care a făcut ca scaunul să fie liber], dar indiferent de circumstanțe, mă bucur că m-am stabilit”, a spus el.

Norvegianul spune însă că îi va mai lua ceva timp până se va reobișnui, pentru că s-a simțit confortabil în C3 în Suedia. „Îți ia ceva timp pentru a te adapta la o mașină modernă de raliuri mondiale și ritmul este atât de rapid, dar acum am timp la dispoziție să lucrez cu echipa”, spune pilotul nrovegian.

Ostberg i se va alătura în grila de start  lui Craig Breen.