Marele Premiu al Braziliei din 2020 va avea loc la Rio de Janeiro

Marele Premiu al Braziliei din 2020 va avea loc la Rio de Janeiro, încheindu-se astfel un parteneriat de trei decenii cu Sao Paulo, a anunțat miercuri președintele țării, Jair Bolsonaro.

„O nouă pistă de curse de Formula 1 va fi construită. Construcția ei va dura între șase și șapte luni, iar Marele Premiu al Braziliei va avea loc anul viitor la Rio de Janeiro ”, a declarat Bolsonaro în cadrul unei ceremonii militare.

„Administrația locală din Sao Paolo nu a mai putut asigura evenimentul, având datorii imense. Păstrarea curselor de F1 nu mai era viabilă, așa că ne-am concentrat spre Rio”, a explicat președintele brazilian, care a un memorandum de înțelegere pentru construcția noului circuit la baza militară Deodoro din vestul orașului.

Deodoro a fost folosită ca loc de desfășurare a unor evenimente la Jocurile Olimpice din 2016, inclusiv la hochei pe gheață și la pentatlon modern.

Bolsonaro a promis că noua pistă va fi construită „fără bani publici” și va genera până la 7.000 de noi locuri de muncă.

Cursa braziliană a avut loc la Rio în 1978 și apoi din 1981 până în 1989.

Un comentariu

  1. Post By daniel

    Pacat!
    La Sao Paolo au fost multe curse interesante.
    De multe ori influentate de vremea capricioasa.

Comments are closed.