Maria de Vilotta, pilotul de teste al echipei Marussia a suferit un accident

Pilotul echipei Marussia a efectuat unele teste de siguranta la War Museum in Cambridgeshire si acolo a lovit un camion. „Vilotta este ranita foarte serios” a spus un reporter de la fata locului. „Servicile de urgenta au fost apelate pentru a veni le fata locului si a interveni.”

Purtatorul de cuvant al serviciului de ambulanta din Estul Angliei, Gary Sanderson a confirmat la BBC ca ranile sunt serioase. „O femeie a suferit rani ce ii ameninta viata si a primit tratament la fata locului fiind ulterior transportata la spitalul Addenbrookes pentru ingrijiri suplimentare.”

„La ora 9.15 in aceasta dimineata, pilotul de teste al echipei Marussia a suferit un accident la Duxford Airfield unde ea efectua teste pentru prima data. Accidentul a avut loc la sfarsitul primului tur de instalare si in incident a fost implicat chiar un camion al echipei ce transporta materiale pentru echipa Marussia” a declarat purtatorul de cuvant al echipei Marussia. El a adaugat „Maria a fost transferata la spital. Odata ce starea ei medicala va fi confirmata vom reveni cu alte declaratii.”

A venit si o declaratie de la politia din Cambridge: „am fost sunati de catre serviciul de ambulanta la ora 9,25 raportandu-se ca a avut loc o coliziune cu un camion ce mergea cu viteza mica la Duxford Airfield. Am descoperit ca pilotul are rani serioase. Noi i-am anuntat pe cei responsabili de sanatate si siguranta fiindca incidentul s-a produs pe o proprietate privata.”

Maria de Vilotta s-a alaturat echipei de F1 dupa ce a alergat in Fomrula 3, Seriile 3000 si in cursa de 24 de ore de la Daytona.

Actualizare la 17.25: starea da sanatate a pilotului Maria de Vilotta se pare ca este in acest moment sub control si este una stabila. Asa a declarat un purtator de cuvant al serviciului de ambulanta. Ea ar fi avut 50-60km/h cand a lovit camionul echipei si a suferit rani la cap si la fata. Paramedicii au avut nevoie de circa o ora pana sa o scoata din masina.

Actualizare la 17.30: a venit o alta declaratie din partea echipei care a spus ca Maria este constienta si analize suplimentare sunt desfasurate in acest moment asupra ei. Vor reveni cu amanunte cand rezultatul analizelor va fi cunoscut.