Marko, avertisment pentru Verstappen și Perez: „Ar fi foarte stupid”

Ambii piloți Red Bull s-au confruntat în timpul Marelui Premiu de la Miami, unde, în final, au reușit o dublă, cu Max Verstappen luându-și revanșa în fața co-echipierului Sergio Perez. Consilierul Red Bull, Helmut Marko, i-a avertizat însă pe Verstappen și Perez că „ar fi foarte stupid” să se ciocnească în orgolii în lupta lor pentru campionat.

Olandezul Verstappen a obținut o victorie uluitoare la Marele Premiu de la Miami, după ce a aplicat o strategie alternativă. Plecat de pe locul nouă pe grilă, el și-a depășit co-echipierul în turul 48.  Perez nu a putut să reziste cu anvelope mai vechi decât cele ale lui Verstappen, deși a reușit o apărare admirabilă în turul 17. În timp ce mexicanul a continuat să lupte până în ultima clipă, cursa celor doi piloți a fost una curată, în ciuda tensiunii din tabăra Red Bull, evidentă încă de anul trecut, din Brazilia. „Amândoi sunt suficient de maturi pentru a lupta normal, mai ales cu o mașină atât de performantă”, a declarat Marko pentru ziarul De Telegraaf. „Ar fi stupid să ne ciocnim unul cu altul, iar Checo Perez știa și el în acel moment că Max are anvelope mult mai bune. A fost o cursă incredibilă a lui Max”, a adăugat Marko.

A fost rapid, dar și-a urmărit și anvelopele. A stabilit cel mai rapid timp pe tur în penultimul tur al perioadei sale cu anvelope dure. A fost impresionant”, a apreciat Marko.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.