Massa pilot de teste in regim de cursa?

Un corespondent brazilian a facut declaratii in apararea lui Felipe Massa.

„Ferrari face o greseala imensa” a scris Livio Oricchio pe blogul sau O Estado de S.Paulo. Massa este supus unor critici destul de acide si virulente in urma rezultatelor obtinute de acesta in special la Sepang unde colegul sau Alonso a castigat cursa si el s-a clasat  doar pe locul 15. Echipa italiana a negat public inlocuirea sa cu cea a mexicanului Sergio Perez dar zvonuririle indica ca acesta ar fi adevarul.

Cea mai critica voce la adresa lui Massa este ziarul La Stampa care a afirmat ca „Ferrari a facut totul pentru a-s sustine pe Felipe dar totul este fara nici un rost”. Cineva din interiorul echipei a spus editiei germana Auto Motor und Sport ca „de la plecarea lui Jean Todt, echipa a inceput din nou sa asculte de ceea ce zice presa”

Oricchio afirma ca Ferrari nu ii ofera lui Massa o sansa reala si corecta. „Massa a devenit un pilot de teste si cum testele private sunt interzise el este cel care a testat noi componente in primele doua curse. Si in aceste teste a avut asa de putina apasare aerodinamica incat asta explica pe de-a intregul dificultatile pe care le-a avut”.

Apoi a adaugat ca „Ferrari nu spune aceste lucruri clar si asta face ca imaginea lui Massa sa devina de nesustinut in fata opiniei publice”.